Pipirmėtė

3.00 

Pipirmėtė vartojama alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų gamyboje, konditerijoje aromatizuojant saldainius, sirupus, kramtomąją gumą, virtuvėje – padažams, amerikiečių virtuvėje – pomidorų sultims skaninti, daržovių salotoms. Tinka gardinti keptą avieną, vištienos kepsnius, troškintus kopūstus, morkas, žirnius, porą. Taip pat tinka skaninti kotletus, apkeptus iš daržovių, žuvies marinatus, sūrį. Žalių ar džiovintų pipirmėčių lapų galima dėti į varškės ar mėsos virtinius, paskaninti salotas, sriubas, ruošti arbatą. Dera su kadagio uogomis, visomis švelniomis žolelėmis.

Aprašymas

Pipirmėtė (lot. Mentha piperita). Pipirmėtė auginama Anglijoje, Prancūzijoje, Bulgarijoje, Graikijoje, Vengrijoje, JAV, Japonijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lietuvoje ir kitur. Pipirmėtė – žolinis augalas, išdžiūvusi yra malonaus kvapo, sutraukiančio, aštraus, šaldančio skonio. Šio augalo žinovai tvirtina, kad pipirmėtė veikia kaip afrodiziakas — lytinis pajėgumas padidėja, jeigu pipirmėčių arbata geriama ne mažiau kaip mėnesį.

Papildoma informacija

Svoris 0.030 kg
Svoris

30 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Pipirmėtė”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *