Peletrūnas

3.00 

Peletrūnas dažnai naudojamas antriems patiekalams skaninti. Dedama į actą, garstyčias, prieskonių mišinius, majonezus, marinatus, sūrius, virtą žuvį, sriubas, barščius, žuvienes, jautieną, avieną mėsos ir varškės patiekalus, marinuotus agurkus, grybus ir pomidorus. Populiarūs patiekalai su peletrūnu: kepta paukštiena, aviena. Pagerina virtų kiaulių kojų, rūkytų gaminių skonį. Peletrūno skonis sustiprėja pašlaksčius patiekalą citrinos sultimis. Dera su svogūnu, česnaku, juodaisiais pipirais, petražole, laiškiniu česnaku,  šalaviju, baziliku, čiobreliu, raudonėliu, agurkle, rozmarinu, mairūnu.

Aprašymas

 Peletrūnas (lot. Artemisia Dracunculus). Peletrūno tėvynė – Rusijos pietinė dalis ir Mongolijos stepės. Viduramžiais buvo manoma, kad peletrūnas gydo nuo gyvatės įkandimo, todėl vokiškai jis buvo vadinamas „gyvatės žole“, o prancūziškai – „drakono žole“. Maistui pagardinti vartojami žali arba džiovinti peletrūno lapeliai, pasižymi labai maloniu kvapu ir kiek kartoku skoniu.

Papildoma informacija

Svoris 0.030 kg
Svoris

30 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Peletrūnas”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *