Kvapusis pipiras

3.00 

Kvapusis pipiras – kvapas primena cinamono, muskato riešuto, juodųjų pipirų ir gvazdikėlių kvapus. Prieskonis yra aitrokas, tačiau nėra labai deginantis, todėl tinka mėsos patiekalų – ypač sriubų, avienos, marinuotos mėsos, žuvies, šaltienos pagardinimui. Šiek tiek galima berti į vaisių kompotus, pudingus bei sausainius – jie suteikia patiekalams pikantišką skonį. Kvapieji pipirai į patiekalus turi būti suberti bent pusvalandį prieš vartojimą, nes jų kvapas atsiskleidžia negreitai.  Taip pat tinka gardinti visus mėsos gaminius, labai tinka įvairiems marinatams, padažams. Rekomenduojamas padažas: stiprus mėsos sultinys, juodieji pipirai, svogūnas, miltai, citrinos žievelė, raudonas vynas ir keletas žirnelių kvapiųjų pipirų. Juo gardinami kai kurie konditeriniai gaminiai: meduoliai, pikantiški sausainiai. Dera su cinamonu, gvazdikėliais, lauro lapais, šalaviju, mairūnu, juodaisiais pipirais.

Aprašymas

Kvapusis pipiras (lot. Pimenta dioica). Tėvynė yra Pietų ir Centrinė Amerika.

Papildoma informacija

Svoris 0.060 kg
Svoris

60 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kvapusis pipiras”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *