Vanilės cukrus

2.50 

Vanilės cukrus. Vanilė yra gerokai daugiau nei tik prieskonis. Ji naudojama ir parfumerijoje, kosmetikoje bei medicinoje, o jos gėlinis aromatas ramina ir gaivina mūsų kūną ir mintis. Šiuo cukrumi gardinami blynai, padažai, vaisiai, gėrimai. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

Kategorijos: ,

Aprašymas

Vanilės cukrus, sudedamosios dalys: vanilė, cukrus.
Vanilės ankštis, malta vanilė (lot. Vanilla planifolia). Kilusi iš Gvatemalos. Vanilė – prieskonių karalienė. Dažnai teigiama, kad vanilės kvapas seksualus ir erotiškas, saldus ir tyras. Sodrus vanilės aromatas padidina saldžių patiekalų įvairovę. Vanilės kvapas padeda atskleisti meninius sugebėjimus, sužadina ir harmonizuoja jausmus ir santykius, padeda suvokti, ką mes mylime ir kas mums nemalonu. Vanilė vienintelis prieskonis, kuris mažina apetitą, jei vanilės kvapas dominuoja patalpoje – valgyti nesinori. Vanilės yra dedama į tešlą, saldumynus, alkoholinius gėrimus, jos skonį pabrėžia cukraus pudra, todėl dažnai sumaišoma kartu gaunamas vanilinis cukrus, kuriuo skaninami saldumynai, kompotai, pieniški patiekalai, kepiniai, grietinėlė, jogurtai, tortai, kremai, šokolado, kakavos gėrimai, ledai, varškė. Dera su cinamonu, gvazdikėliais, imbieru.

Papildoma informacija

Svoris 0.145 kg

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Vanilės cukrus”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *