Šafrano cukrus

2.50 

Šafrano cukrus – tai ne tik saldiklis. Cukrus su šafranu gali būti naudojamas kitiems skoniams suderinti ir sustiprinti. Naudojamas labai mažais kiekiais kulinarijoje šis cukrus suteikia patiekalams išraiškingesnį skonį, charakteringą aromatą.

Kategorijos: ,

Aprašymas

Šafrano cukrus, sudedamosios dalys: šafranas, cukrus.
Šafranas (lot. Safranum). Šiandien pagrindiniai šafrano augintojai ir eksportuotojai pasauliui yra Ispanija, Iranas, Kašmyras, Kinija. Šafranas – brangiausias pasaulio prieskonis ir yra vadinamas prieskonių „karaliumi“. Šafrano skonis charakterizuojamas pastebimu aitrumu, kartumu ir persmelkiančiu šieną ir medų primenančiu aromatu. Dažniausiai naudojamas ryžių, makaronų, bulvių, patiekalams, pomidorų padažams, pienui, pyragams pagardinti, saldiems gėrimams, saldėsiams ruošti, sūrių gamyboje (sūrių dažymui). Romos imperijos laikais, siekiant sukelti kuo didesnę aistrą, patalynė, kurioje jaunavedžiai praleisdavo pirmąją povestuvinę naktį, būdavo įtrinama šafranu, apibarstoma lelijų ir šafrano žiedlapiais.
Šafranas, tikras karalius visuose patiekaluose ir gėrimuose. Šafrano skonis charakterizuojamas pastebimu aitrumu, kartumu ir persmelkiančiu šieną ir medų primenančiu aromatu.

Papildoma informacija

Svoris 0.145 kg
Svoris

145 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Šafrano cukrus”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *