Prieskonių mišinių rinkinys

16.00 

Prieskonių mišinių rinkinys – tai 12 vnt. skirtingų prieskonių mišinių:

  1. Panč masala 15g
  2. Garam masala 18g
  3. Provanso žolelių mišinys 4g
  4. Šernų orgija 18g
  5. Bebro uodega 10g
  6. Laukiniai paukščiai 4g
  7. Zirvakas 15g
  8. Jerevanas 15g
  9. Chimeli-suneli 11g
  10. Kvapusis karis 13g
  11. Čili karis 13g
  12. Azijietiškas karis 13g

Aprašymas

Prieskonių mišinių rinkinys susideda iš:

  1. Panč masala prieskonių mišinys puikiai dera su makaronais, sojos mėsa, daržovių patiekalais. Aromatas sustiprėja pakepinus aliejuje.
    Sudedamosios dalys: pankolis, gvazdikėliai, kuminas, juodgrūdė, *juodosios garstyčios, ožragė.


  2. Garam masala pakepinus aliejuje puikiai aromatizuoja patiekalus iš bulvių, idealiai tinka troškiniams, sriuboms. Prieskonių mišinį galima sausą barstyti į salotas ar sumuštinius.
    Sudedamosios dalys: kalendra, kardamonas, pankolis, gvazdikėliai, kuminas, juodieji pipirai, muskato riešutas.


  3. Žolelių prieskonių mišinys „Provansas“ – tinka paskaninti sriubas, salotas su užpilais, pagardinti keptas bulves, makaronus, virtinius, picas, šviežiai keptas bandeles, įvairius sūrius. Labai tinka sviesto-giretinėlės padažams. Gurmanams siūlome pabandyti su naminiais ledais. Pikantiško skonio ir aromato suteikia uogų ir vaisių sirupams.
    Sudedamosios dalys: čiobrelis, provanso levanda, dašis, mairūnas, bazilikas, rozmarinas, peletrūnas, mėta, raudonėlis.


  4. „Šernų orgija“ po grumtynių su laukiniais žvėrimis, šerno kumpio virimas – tikras pergalės šokis. Reikia tik prieskonių. Stiprių, beriamų vyriška sauja.
    Sudedamosios dalys: kadagio uogos, rozmrinas, čiobrelis, gelsvė, juodasis pipiras, kvapnusis pipiras, aitrioji čili paprika.


  5. „Bebro uodega“ turbūt nemanote, kad tai skanu. Tai didikų stalo patiekalas. Pabandykite užuosti šiam patiekalui skirtų prieskonių aromatą, neabejojame, kad svajosite paragauti bebro uodegos.
    Sudedamosios dalys: petražolės, česnakas, svogūnai, kadagio uogos, lauro lapai, kvapnusis pipiras, gvazdikėliai.


  6. „Laukiniai paukščiai“ – prieskonių mišinys, ir laukiniai paukščiai, kvepia mišku, pievomis ir vėju… Senoji lietuviška virtuvė garsėjo gausybe patiekalų iš laukinės paukštienos. Tykoti geriausia ten, kur paukščiai žemiausiai skrenda… Galima troškinti, kepti, virti – ką nori daryti, jei Jūsų virtuvėje karaliauja šie prieskoniai. Gerai paruošta paukštiena „valgoma su visais kauliukais“.
    Sudedamosios dalys: šalavijas, raudonėlis, kadagio uogos, mairūnas, kardamonas, baltasis pipiras, gvazdikėliai*.


  7. Zirvakas – uzbekiškas prieskonių mišinys – malonaus aromato, neaštraus skonio. Šiuo prieskonių mišiniu tiks gardinti zirvaką (mėsos ir prieskonių troškinys), skirtą plovo gaminimui. Zirvakas gaminamas atskira, po to tik siberiami ryžiai ar kitos kruopos ir dar troškinama apie 30 min.
    Sudedamosios dalys: čili paprika, kuminas, juodasis pipiras, ciberžolė, bazilikas, kalendros lapeliai, česnakas.


  8.  Armėniškas prieskonių mišinys „Jerevanas“ – karčiai salstelėjusio, bet ypač sodraus skonio prieskonių mišinys. Jį paskaninus druska ir nedideliu kiekiu maistinio acto bei gerai išmaišius, pagaminsite padažą „Adžika“. Šiuo mišiniu tinka gardinti sriubas, raudoną mėsą, daržovių troškinius, ankštinių daržovių troškinius, ir ryžių patiekalus.
    Sudedamosios dalys: svogūnas, juodasis pipiras, čiobrelis, pipirmetė, kalendros lapeliai, bazilikas, cinamonas, česnakas.


  9. Gruziniškas prieskonių mišinys „Chimeli–suneli“ – aromatingas ir turtingas skoniais prieskonių mišinys ypač tinka avenos, kiaulenos, jautenos, mėsos ir paukštienos – vištienos, antienos, kalakutienos ir net fazanienos patiekalams.
    Sudedamosios dalys: ožragė, kalendros lapeliai, krapų sėklos, salieras, petražolė, mairūnas, aitrioji paprika, šafranas.


  10. „Kvapusis karis“ – šis mišinys turi originalų kvapą ir skonį. Pakanka 1 arbatinio šaukštelio, kad gautume ypatingo ir neįprasto skonio patiekalą. Tinka daržovių, ryžių žuvies, mėsos ir kitiems patiekalams. Karis – ypatingai aukštos kokybės, prabangus, saikingai deginantis prieskonis.
    Sudedamosios dalys: ciberžolė, kalendra, ožragė, saldžioji paprika, kmynas, imbieras, juodieji pipirai, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muskato riešutas, česnakas, kvapnieji pipirai, mėta, bazilikas, pankolis.


  11.  „Čili karis“ – mišinys turi originalų kvapą ir skonį. Pakanka 1 arbatinio šaukštelio, kad gautumėte ypatingo, neįprasto skonio patiekalą. Tinka sultiniams, troškiniams, padažams, sriuboms, bulvių, ryžių, mėsos patiekalams. Čili karis – ypač aštrus, ryškaus skonio.
    Sudedamosios dalys: aitrioji paprika, kalendra, ciberžolė, gvazdikėliai, ožragė, baltieji pipirai, muskato riešutas.


  12. „Azijietiškas karis“ – šis mišinys turi originalų kvapą ir skonį. Pakanka 1 arbatinio šaukštelio, kad gautume ypatingo ir neįprasto skonio patiekalą. Tinka daržovių, ryžių žuvies, mėsos ir kitiems patiekalams. Azijietiškas karis – ypatingai aukštos kokybės, prabangus, saikingai deginantis prieskonis.
    Sudedamosios dalys: ciberžolė, kalendra, ožragė, saldžioji paprika, kmynas, imbieras, juodieji pipirai, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muskato riešutas, česnakas, kvapnieji pipirai, mėta, bazilikas, pankolis.

Papildoma informacija

Svoris 0.200 kg
Svoris

411 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Prieskonių mišinių rinkinys”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *