Petražolė

3.00 

Petražolė – virtuvėje naudojama šviežia ar sudžiovinta. Skonis pikantiškas, kai kam saldus, malonaus kvapo, su citrusinių vaisių poskoniu. Petražolės vartojamos gaminant tokius patiekalus kaip – mėsa, žuvis, salotos, sriuba, padažai ar bulvės. Petražolių stiebelių aromatas yra intensyvesnis negu lapų, jais labiau tinka gardinti troškinius, sultinius bei marinatus. Dera su laiškiniu česnaku, svogūnu, čiobreliu, kitomis švelniomis žolelėmis.

Aprašymas

Petražolė (lot. Petroselínum). Petražolės kilusios iš Viduržemio jūros regiono, lotyniškas pavadinimas reiškia „augantis ant akmens“.

Papildoma informacija

Svoris 0.030 kg
Svoris

30 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Petražolė”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *