Penkių pipirų spalvos

Įvertinimas: 5.00 iš 5 (viso įvertinimų: 1)
(1 pirkėjo atsiliepimas)

6.00 13.00 

Penkių pipirų spalvos – tai puikiai subalansuotas geriausių baltųjų, juodųjų, žaliųjų, rausvųjų ir kvapiųjų pipirų mišinys. Suteikia nuostabų skonį mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams. Taip pat labai tinka visiems kepsninėje keptiems patiekalams gardinti.

Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorijos: , ,

Aprašymas

Penkių pipirų spalvos, tai penkių pipirų mišinys, jo sudedamosios dalys: baltieji pipirai, juodieji pipirai, žalieji pipirai, kvapieji pipirai, raudonieji pipirai.

Juodieji, baltieji ar žalieji pipirai – visi jie yra to paties augalo kaulavaisiai (uogos). Pipirai pavadinimą gauna pagal spalvą – kiek yra prinokę ir kaip apdoroti.

  1. Juodieji pipirai (lot. Piper nigrum). Šis augalas kildinamas iš Pietvakarių Indijoje esančių Malaboro džiunglių (ind. malabar „pipirų žemė“) ir kartais vadinamas „Malaboro uogomis“.
    Švelnus pipiriškas skonis ir vaisiškas aromatas glūdi išorinėje, matomoje pipiro dalyje, o viduje slypi intensyvus aštrumas. Juodieji pipirai pagerina ir pikantiškų, ir saldžiųjų patiekalų skonį, labiausiai skoniu ir aromatu pasižymi šviežiai malti ar grūsti pipirai.
    Kadaise šie pipirai buvo tokie brangūs, kad buvo vadinami „juoduoju auksu“ ir net naudoti vietoj pinigų.


  2. Baltieji pipirai. Baltieji pipirai turi visą juodiesiems pipirams būdingą aštrumą, tačiau nėra tokie aromatingi. Puikiai dera su vištiena ar kita mėsa, virta žuvimi, lengvais padažais, tinka sriuboms, jūrų gėrybėms, tačiau dėl savo aštrumo turėtų būti vartojami saikingai. Nors aromato baltieji pipirai turi mažiau, tačiau jų aštrumas yra ilgai išliekantis ir pasižymi vaisišku poskoniu. Nuo beveik prinokusių pipiro uogų nuėmus luobelę lieka baltai kreminės spalvos branduolys, kuris išdžiovintas ir tampa baltuoju pipirum pasižyminčiu itin aštriu ir sodriu aromatu. Yra gajus mitas, jog baltieji pipirai yra švelnesni už juodus – tačiau tai nėra tiesa. Juodajį pipirą dengianti luobelė sušvelnina skonį, o baltasis pipiras šios luobelės jau neturi.

  3. Žalieji pipirai. Žalieji pipirai yra labai kvapnūs, itin švelnaus ir gaivaus žalumynų skonio, todėl neužgožia patiekalo skonio. Naudojami padažams gardinti, mėsos, žuvies, paštetų, vyniotinių ir daržovių skoniui pagerinti. Be to, žaliųjų pipirų dedama į blyškius patiekalus – spalvai pagyvinti. Pabandykite paragauti šviežių braškių su žaliaisias pipirais ir plakta grietinėle – sakoma, kad tai yra unikali skonio patirtis.

  4. Rausvieji pipirai, tai iš Pietų Amerikos kilęs augalas. Nepaprastai kvapnūs rausvieji pipirai šiek tiek primena citrusinių vaisių skonį. Jie idealiai tinka salotų padažams, jautienos, veršienos, paukštienos patiekalams gardinti. Tinka patiekalams papuošti, dera su vaisiais ir desertais. Šis prieskonis gūdžią žiemą suteikia papildomos šilumos juodajam šokoladui, o estetine prasme juoda ir raudona yra tiesiog klasika.

  5. Kvapieji pipirai (lot. Pimenta dioica). Tėvynė yra Pietų ir Centrinė Amerika. Kvepiančiųjų pipirų kvapas primena cinamono, muskato riešuto, juodųjų pipirų ir gvazdikėlių kvapus. Prieskonis yra aitrokas, tačiau nėra labai deginantis, todėl tinka mėsos patiekalų – ypač sriubų, avienos, marinuotos mėsos, žuvies, šaltienos pagardinimui. Šiek tiek galima berti į vaisių kompotus, pudingus bei sausainius – jie suteikia patiekalams pikantišką skonį. Kvepiantieji pipirai į patiekalus turi būti suberti bent pusvalandį prieš vartojimą, nes jų kvapas atsiskleidžia negreitai.

Papildoma informacija

Svoris N/A
Svoris

210 g, 70 g

1 atsiliepimas apie Penkių pipirų spalvos

  1. Įvertinimas: 5 iš 5

    RIMA P/

    Konservavimui puikiai tinka

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *