Kakava

8.00 

Kakavos miltelių naudojimas yra plačiai paplitęs tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Dažniausias kakavos vartojimo būdas – naudojimas kepiniams, saldiems gėrimams.

Kategorija:

Aprašymas

Kakava – tikrojo kakavmedžio (lot. Theobroma cacao) sėklos, dar vadinamos kakavos pupelėmis, iš jų pagaminti milteliai konditerijos gaminiams bei iš šių miltelių gaminamas gėrimas. Ispaniškai kalbantys pasaulio gyventojai kakavą vadina juoduoju auksu. Nuo seno ji laikoma labai vertingu produktu. Tai – stiprus antioksidantas. Apie kakavos teikiamą naudą sveikatai žinojo jau Majai, Actekai ir Inkai  – šios tautos kasdien valgė kakavos produktus, taip pat naudojo juos ritualuose.

Papildoma informacija

Svoris 0.240 kg

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kakava”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *