Kadagio uogos

3.00 7.00 

Kadagio uogos – jose yra iki 40 % sacharidų, iki 10 % dervų, vaško, aliejaus, rūgščių, iki 2 % eterinio aliejaus, kadagių kamparo, vitamino C. Naudojamas padažams, laukinei paukštienai, naminei mėsai, ypač riebiai kiaulienai ir avienai. Juo skaninami rauginami kopūstai, puikų skonį kadagys suteikia burokėlių, raudonųjų kopūstų, ankštinių daržovių patiekalams. Naudojamas konditerijoje, džino, kadaginės degtinės gamyboje, gaminant sirupus. Norint, kad aromatas išsilaikytų kuo ilgiau, kadagį reikia sutrinti prieš pat gaminant.

Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorijos: , , ,

Aprašymas

Kadagio uogos (kadagys (lot. Juniperus communis)). Kilęs iš Azijos. Uogos turi silpną sakų aromatą, skonis gali priminti kartoką, aromatingą ar pikantišką prieskonį. Rusijoje XVIIa egzistavo vadinamoji kadagių prievolė. Į Maskvą iš aplinkinių regionų dideliais kiekiais buvo vežami kadagių vaisiai- kadagių aliejui ir etanoliui gaminti.

Papildoma informacija

Svoris N/A
Svoris

210 g, 70 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kadagio uogos”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *