Juodieji pipirai

3.00 

Juodieji pipirai kaip prieskoniai plačiai vartojamas kulinarijoje. Jo gali būti dedama į bet kokį patiekalą. Pipirais negardinamos tik pieniškos ir vaisių sriubos bei saldumynai. Juodasis pipiras puikiai dera su visais prieskoniais, išskyrus čili papriką.

Aprašymas

Juodieji pipirai kildinami iš Pietvakarių Indijoje esančių Malaboro džiunglių (ind. malabar „pipirų žemė“) ir kartais vadinami „Malaboro uogomis“.  Švelnus pipiriškas skonis ir vaisiškas aromatas glūdi išorinėje, matomoje pipiro dalyje, o viduje slypi intensyvus aštrumas. Juodieji pipirai pagerina ir pikantiškų, ir saldžiųjų patiekalų skonį, labiausiai skoniu ir aromatu pasižymi šviežiai malti ar grūsti pipirai. Kadaise šie pipirai buvo tokie brangūs, kad buvo vadinami „juoduoju auksu“ ir net naudoti vietoj pinigų.

Papildoma informacija

Svoris 0.080 kg
Svoris

80 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Juodieji pipirai”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *