Juodgrūdė

5.00 11.00 

Juodgrūdė – sėklų skonis ir aromatas aštrokas, bet malonus. Juodgrūdę galima dėti kaip prieskonį raugiant ir marinuojant, tinkamas apibarstyti salotas, ruošti grūstų sėklų pabarstus, malta juodgrūdė sustiprina kavos ir juodos arbatos aromatą. Kad juodgrūdės aromatas pilnai atsiskleistų, prieš dedant į patiekalą ji paskrudinama karštuose riebaluose. Jei nėra kitokių nurodymų, naudokite vieną šaukštelį juodgrūdės 3-4 porcijoms.

Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorijos: ,

Aprašymas

Juodgrūdė – Kalindži sėklos (lot. Nigella sativa) Kilusi iš Pietų Europos, tačiau auga ir Centrinėje bei Pietryčių Azijoje, Šiaurės Amerikoje, Šiaurės Afrikoje. Lietuvoje šis augalas auginamas retai. Tinka rauginant kopūstus, agurkus, arbūzus. Taip pat dedama į saldžius patiekalus: kisielius, mūsus, pudingus, beriama ant kepinių iš mielinės tešlos. Dedama į daržovių patiekalus, į kepinius su daržovių įdaru, suteikia jiems savotišką aromatą.
Kilmės šalis: Indija

Papildoma informacija

Svoris N/A
Svoris

270 g, 90 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Juodgrūdė”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *