Gelsvė

3.00 

Gelsvė – ja patariama skaninti salotas, padažus bei antpilus keptai mėsai. Šiuo prieskoniu aromatizuojamos karčiosios trauktinės ir likeriai. Gelsvė palengvina mėsos sultinį, padažus mėsai, marinatus, ja gardinama kapota aviena ir jautiena, dedama gelsvės į sriubas, daržoves, ryžių patiekalus, ruošiant paukštieną ar žuvį. Skaninamos bulvių košės, barščiai, pupelės. Dera su petražole, laiškiniu česnaku, rozmarinu, juodaisiais pipirais. Į gaminamą patiekalą dedama likus 5-10 minučių iki gaminamo pabaigos.

Aprašymas

Vaistinė gelsvė (lot. Levisticum officinale). Vaistinė gelsvė, kilusi iš Vakarų Azijos (Persija).

Kaip prieskoniai ir liaudies medicinoje naudojamos visos gelsvės dalys: lapai, stiebai, žiedynai ir šaknys. Visos dalys skleidžia stiprų, tačiau malonų, salierus primenantį kvapą.

Papildoma informacija

Svoris 0.030 kg
Svoris

30 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Gelsvė”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *