Dašis

Įvertinimas: 5.00 iš 5 (viso įvertinimų: 1)
(1 pirkėjo atsiliepimas)

3.00 

Dašis yra klasikinis prieskonis ankštinių daržovių patiekalams – pupelių, žirnių, charčio sriuboms, troškiniams. Taip pat labai tinka agurkų ir pomidorų marinavimui. Dašiu galima paskaninti keptą bei virtą žuvį, patiekalus iš veršienos ir paukštienos, kotletus, troškinant mėsą. Dašis puikiai dera su petražole, svogūnais, česnakais, lauro lapais, rozmarinu. Sumaišytas su mairūnu primena juodųjų pipirų skonį. Paprastai nenaudojamas su raudonėliu.

Aprašymas

Dašis auga Viduržemio ir Juodosios jūrų pakrantėse, Kryme, Kaukaze. Dašis – vienas pirmųjų Europoje naudotų afrodiziakų. Šį ingredientą didikai naudojo meilės reikaluose, dašio kartumas didindavo jų galimybių amplitudę. Dėl šios priežasties dašio žvėrienos patiekaluose negailėdavo ir vakarienę savo vyrui ruošdavusios moterys. Prieskoniams tinka šviesi bei džiovinti augalo lapai, tačiau pabrėžtina, kad džiovinto dašio aromatas sustiprėja.

Papildoma informacija

Svoris 0.030 kg
Svoris

30 g

1 atsiliepimas apie Dašis

  1. Įvertinimas: 5 iš 5

    Migle

    Puikus prieskonis, mes ji visuomet naudojam kepdami žuvi. Suteikia subtilu skoni ir tampa aromatinga. 🙂

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *