Baltieji pipirai

5.00 

Baltieji pipirai puikiai dera su vištiena ar kita mėsa, virta žuvimi, lengvais padažais. Tinka sriuboms, jūrų gėrybėms, tačiau dėl savo aštrumo turėtų būti vartojami saikingai. Nors aromato baltieji pipirai turi mažiau, tačiau jų aštrumas yra ilgai išliekantis ir pasižymi vaisišku poskoniu.

Baltieji pipirai turi visą juodiesiems pipirams būdingą aštrumą, tačiau nėra tokie aromatingi.

Aprašymas

Kas yra baltieji pipirai?

Juodieji, baltieji ar žalieji pipirai – visi jie yra to paties augalo kaulavaisiai (uogos). Pipirai pavadinimą gauna pagal spalvą – kiek yra prinokę ir kaip apdoroti. Nuo beveik prinokusių pipiro uogų nuėmus luobelę lieka baltai kreminės spalvos branduolys. Branduolys yra išdžiovinamas ir tampa baltuoju pipiru pasižyminčiu itin aštriu ir sodriu aromatu. Yra gajus mitas, jog baltieji pipirai yra švelnesni už juodus – tačiau tai nėra tiesa. Juodąjį pipirą dengianti luobelė sušvelnina skonį, o baltasis pipiras šios luobelės jau neturi.
Baltieji pipirai turi visą juodiesiems pipirams būdingą aštrumą, tačiau nėra tokie aromatingi.

Papildoma informacija

Svoris 0.100 kg